TIG-svejs-stumps tynd rustfri rør alle pos

På kurset lærer du at TIG-svejse (proces 141)stumpsømme i tyndvæggede rustfrie rør i alle positioner. Efter kurset har du kendskab til at indstille svejseudstyret, at arbejde efter en svejseprocedure, WPS og vurdere kvaliteten af eget arbejde. Du vil få mulighed for at afslutte kurset med certifikat i stumpsøm rør BW i alle svejsestillingen, undtagen lodret faldende.

Arbejdsmarkedsuddannelses er udviklet til ikke faglærte og faglærte svejsere og smede, der ønsker yderligere kompetencer inden for proces 141 TIG svejsning i rustfri stål. Det anbefales, at deltageren inden kurset har gennemført kurset 40109,TIG-svejs-stumps tynd rustfri plade eller har tilsvarende svejsekompetencer. Jævnfør Arbejdstilsynets bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser kræver deltagelse i kurset, at deltagerne har uddannelsesbevis fra uddannelsen 44530, Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/termisk.

Deltagerne kan, ud fra såvel kravgrundlag, tegninger, svejseprocedurespecifikationer, samt mundtlige instruktioner, selvstændigt udføre TIG-svejsning proces 141 af stumpsømme i tyndvæggede rustfrie rør med en vægtykkelse på mindre end 3 mm i materialegruppe 8.1 + 8.2 + 9.2 + 9.3 + 10.1 + 10.2 jf. DS/CEN ISO/ TR 15608, i nedennævnte svejsepositioner jf. DS/EN ISO 9606-1 tabel 9 med såvel pulserende som konstant lysbue.Deltagerne har endvidere teoretisk viden om forhold, der har betydning for praktisk anvendelse af TIG-svejsning (proces 141) af stumpsømme i tyndvæggede rustfrie rør, på følgende områder:Svejsemetoder og udstyr Materialelære TilsatsmaterialerSvejsefejl og kontrolmetoderSvejserækkefølge og procedureFugeformer og tildannelseMiljø/arbejdsmiljø og sikkerhedCertificering af svejsereMålet anses for opnået, når deltagerne med udgangspunkt i teoretisk viden kan udfører nedennævnte svejsninger:BW-T-PA    BW-T-PC   BW-T-PH   BW-T-H-LO45 Alle svejsninger gennemføres på grundlag af svejseprocedurespecifikationer udarbejdet efter gældende DS/EN/ISO standarder. Eller en skriftlig svejsevejledning.Endvidere kan deltagerne på baggrund af teoretisk og praktisk erfaring udføre den beskrevne obligatoriske prøve i DS 322, punkt 4.5, tabel 4 + 5Ved aflæggelse af prøverne skal disse visuelt bedømmes af svejsekoordinator/eksaminator.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Svendborg Erhvervsskole & - Gymnasier
    Skovsbovej 43A, 5700 Svendborg
  • 7222 5700
  • mail@sesg.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Vvs-branchens Kompetenceudviklingsfond

Vvs-branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der omfattet af VVS-overenskomsten eller VVS-fagets funktionæroverenskomst mellem Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne.