Termografering

Termografering er et vigtigt værktøj til at forhindre unødigt energispild i tekniske installationer og dermed til at understøtte den grønne omstilling. På kurset lærer du at foretage termografiske undersøgelser. Søgeord: Termografering, varmestråling, inspektionsrutiner, elinstallationer med spænding, termograferingskamera, stærkstrømstekniske installationer, varmekabler, risikovurdering, grøn omstilling

Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer indenfor termografering.

Efter kurset kan deltageren foretage termografiske undersøgelse. Det betyder:Deltageren har viden om varme og dens opsætning (termografi), varmestråling og inspektionsrutiner. Deltageren kender DBIs anbefalinger for termografering (Dansk brand- og sikringsteknisk institut) og har viden om Installationsbekendtgørelsens afsnit om termografering af elinstallationer i drift og med spænding.Deltageren indstiller og betjener termograferingskamera og udfører termografisk undersøgelse på stærkstrømstekniske installationer, fx el-tavler og varmekabler.Deltageren analyserer infrarøde termografibilleder og foretager risikovurdering af kortslutninger, lysbuer og ildebrande. Deltageren identificerer muligheder for forebyggelse og vejleder kunden/installationens ejer.Deltageren kvalitetssikrer sit arbejde og udfører dokumentation af udført arbejde.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op
  • TEC, Technical Education Copenhagen
    Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg
  • 3817 7000
  • tec@tec.dk
  • Skriv mig op
  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.