Teleskoplæsser - Certifikat

Uddannelsen i brug af teleskoplæssere eller lignende multifunktionsmaskiner. Der er fokus på funktionalitet, sikkerhed ved brug af teleskoplæsser, betjening og vedligehold samt mijø- og sikkherhedsforhold.

Uddannelsen retter sig medarbejdere der skal føre teleskoplæssere eller lignende multifunktionsmaskiner.

Efter gennemført uddannelse og bestået certifikatprøve kan deltageren føre teleskoplæssere i henhold til Arbejdstilsynets bek. nr. 1978 af 27/10/2021Efter gennemført uddannelse kan deltageren: - aflæse lastdiagrammer.- betjene teleskoplæssere sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt herunder teleskoplæssere med krøjefunktion.- afsætte og optage byrder sikkerhedsmæssigt forsvarligt.- vurdere byrders vægt og tyngdepunktets placering og vide, om byrden ligger stabilt og anhugget korrekt, inden der løftes.- vælge egnet palle-/løftetilbehør.- gennemføre de eftersyn, som føreren af teleskoplæssere er ansvarlig for.- tilegne sig viden om den konkrete maskine, der skal anvendes med udgangspunkt i leverandørens brugsanvisning.- arbejde med sikkerhed, miljøforhold og arbejdsmiljø efter gældende lovgivning/anbefalinger herunder bæredygtig opgaveløsning i funktionsområdet.Efter gennemført uddannelse har deltageren kendskab til:- risici forbundet med arbejde med teleskoplæssere med gafler, mandskabskurv og andre funktionsdele der kan tilkobles en teleskoplæsser.- risici forbundet med teleskoplæssere, der anvendes til kranarbejde.- teleskoplæsseres opbygning og sikkerhedsanordninger.- sikkerhedsanordninger der kræves på teleskoplæssere, der anvendes som kran, men som ikke findes på almindelige teleskoplæssere.- teleskoplæsseres beregnede anvendelse herunder anvendelsesbegrænsninger.- stabilitetsforhold og korrekt anvendelse af støtteben.- jordbundsforhold og underlagets bæreevne.- korrekt køre teknik herunder afpasning af hastighed og brug af forlæns-/baglæns-/krabbekørsel mv.- forskellige stablingsteknikker i forhold til byrdens beskaffenhed.- regler for eftersyn og vedligeholdelse af teleskoplæssere herunder smørring af maskinen, forholdsregler ved lækage af hydraulikolie, brud på slanger og rør mm.- korrekte arbejdsteknikker og bruge anbefalede (lovpligtige) hjælpe- og værnemidler.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Svendborg Erhvervsskole & - Gymnasier
    Skovsbovej 43A, 5700 Svendborg
  • 7222 5700
  • mail@sesg.dk
  • Skriv mig op
  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Vvs-branchens Kompetenceudviklingsfond

Vvs-branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der omfattet af VVS-overenskomsten eller VVS-fagets funktionæroverenskomst mellem Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgiverne.