Sikkerhedsbestemmelser for aut. anlæg

Efter kurset kan deltageren foretage risikovurdering af maskinanlæg. Søgeord: Forsyningsadskiller, beskyttelse mod elektrisk stød, dimensionering af materiel til styre- og effektkredse, mærkning, aktive og passive sikkerhedskomponenter, lysgitter, gulvscanner, laser, maskinsikkerhed (DS/EN 60204-1), risikovurdering, risikonedsættelse, maskinanlæg, automatisk anlæg

Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer inden for sikkerhed på automatiske anlæg.

Efter kurset kan deltageren følge sikkerhedsbestemmelserne for arbejde på automatiske anlæg. Det betyder: Deltageren kan anvende Maskindirektivet og standarden for maskinsikkerhed og har kendskab til sammenhængen mellem de relevante love, bekendtgørelser, standarder og anvisninger for arbejde på automatiske anlæg. Det gælder også reglerne for maskiners tilslutning til forsyningen, herunder afprøvning før idriftsættelse. Deltageren kan definere skillepunktet mellem de dele af en elektrisk installation, der er omfattet af krav om autorisation, og de dele, der er omfattet af Maskindirektivet. Deltageren kender sikkerhedsbestemmelserne for forsyningsadskiller, beskyttelse mod elektrisk stød, dimensionering af materiel til styre- og effektkredse og mærkning samt til krav til teknisk dokumentation og verifikation. Deltageren har viden om reglerne for udskiftning af komponenter på sikkerhedsrelaterede kredse. Deltageren installerer og programmerer aktive og passive sikkerhedskomponenter, fx lysgitter, lysbom eller sikkerhedsscanner. Deltageren efterlever Maskindirektivets dokumentationskrav til en maskine.

Dette kursus er opdelt i delmål. Kurserne kan derfor tages enkeltvis og uafhængigt af andre kurser. Delmålskurser kan også kombineres med andre kurser. På den måde er der mulighed for at sammensætte et fleksibelt og individuelt kursusforløb, som er tilpasset virksomhedens og medarbejderens behov.

Maskinanlæg - sikkerhed - maskindirektiv Total varighed: 3 dage
- Risikovurdering af maskinanlæg Varighed: 1 dag
- Sikkerhedsbestemmelser for aut. anlæg Varighed: 2 dage
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op
  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
  • TEC, Technical Education Copenhagen
    Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg
  • 3817 7000
  • tec@tec.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.