Reparationssvejsning

På kurset lærer du at udføre mindre svejse- og reparations opgaver med enten beklædte elektroder eller Mag-svejsning. Du lærer også om fugetildannelser ved hjælp af flammeskæring og slibning. Endvidere lærer du at vælge tilsatsmaterialer til forskellige opgaver og udføre processerne sikkerheds- og miljømæssigt forsvarligt.

Kurset er udviklet til ikke faglærte og faglærte svejsere og smede, der skal udføre reparationssvejsning. Det anbefales, at kursisten har erfaring med svejseproces 111 eller 135. Jævnfør Arbejdstilsynets bekendtgørelse om arbejdsmiljøfaglige uddannelser kræver deltagelse i kurset, at deltagerne har uddannelsesbevis fra uddannelsen 44530 Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/termisk.

Deltageren har grundlæggende viden om: - fugetildannelse- valg af korrekt tilsatsmaterialer- indstilling og vedligehold af svejse- og skæreudstyr - almindeligt forekommende svejsefejl, der kan opstå ved reparationssvejsning - regler vedrørende sikkerhed og arbejdsmiljø ved svejsning og flammeskæring Deltageren kan på baggrund af ovenstående viden: - på grundlæggende niveau foretage korrekt flammeskæring ved tildannelse og svejsning af kant- og stumpsømme i varierende godstykkelser og svejsestillinger.  - indstille og vedligeholde svejse/skæreudstyr efter gældende forskrifter. - ud fra oplysning om materialets beskaffenhed selvstændigt foretage fugetildannelse, vælge tilsatsmateriale, samt indstille svejse- og skæreudstyr til skære- og svejseopgaverne - udføre mindre krævende skære/svejseopgaver i forbindelse med reparation - udbedre de mest almindeligt forekommende svejsefejl, der er opstået ved reparationssvejsning Deltageren kan på baggrund af ovenstående kompetencer, samt arbejdsinstruktion eller mundtlig instruktion udføre reparationer på et grundlæggende niveau med: Lysbuesvejsning med beklædt elektrode proces 111 eller Mag-svejsning proces 135.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
  • TEC, Technical Education Copenhagen
    Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg
  • 3817 7000
  • tec@tec.dk
  • Skriv mig op
  • Svendborg Erhvervsskole & - Gymnasier
    Skovsbovej 43A, 5700 Svendborg
  • 7222 5700
  • mail@sesg.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).