Pasning og fodring af husdyr 1

Deltageren kan under vejledning og på arbejdsmiljømæssig forsvarlig måde udføre praktiske opgaver med pasning af et husdyrhold, på baggrund af grundlæggende viden om husdyrenes anatomi, fysiologi, kendetegn og pasningskrav. Eksempler på praktiske arbejdsopgaver: - håndtering og flytning af dyr, - registrering af hændelser, - malkning, - hegnsætning og vedligeholdelse af inventar, - udmugning og rengøring - opgaver i forbindelse med løbning, inseminering, kælvning eller farring Deltageren kan under vejledning anvende og betjene almindelige maskiner og tekniske installatio-ner som anvendes ved husdyrhold Eksempler på almindelige maskiner og tekniske installationer: - foderblanderanlæg, - udfodringssystemer, - klima- og ventilationsanlæg, - læssemaskiner, truck m.v., - malkeanlæg, - robotter - teknik til udmugning, gyllehåndtering og rengøring. Deltageren kan under vejledning udføre praktiske opgaver med fodringen af et husdyrhold, på baggrund af grundlæggende viden om fodermidler og fodringsmetoder Eksempler på praktiske opgaver med fodring: - Håndtering og opbevaring af foder, - blanding af tilskudsfoder/grovfoder, - udfodring, - afgræsning på fold, - vanding, - kontrol og vurdering af foderkvalitet Deltageren kan under vejledning overvåge et husdyrhold, på baggrund af grundlæggende viden om hygiejne, almindelige sygdomstegn, velfærd, adfærd samt reproduktionsforhold.

Kurset er for personer uden eller med begrænset erhvervserfaring fra landbruget som ønsker beskæftigelse eller er beskæftiget ved husdyrproduktion.

Deltageren kan under vejledning og på arbejdsmiljømæssig forsvarlig måde udføre praktiske opgaver med pasning af et husdyrhold, på baggrund af grundlæggende viden om husdyrenes anatomi, fysiologi, kendetegn og pasningskrav.Eksempler på praktiske arbejdsopgaver:- håndtering og flytning af dyr, - registrering af hændelser, - malkning, - hegnsætning og vedligeholdelse af inventar, - udmugning og rengøring- opgaver i forbindelse med løbning, inseminering, kælvning eller farringDeltageren kan under vejledning anvende og betjene almindelige maskiner og tekniske installatio-ner som anvendes ved husdyrhold Eksempler på almindelige maskiner og tekniske installationer: - foderblanderanlæg, - udfodringssystemer, - klima- og ventilationsanlæg, - læssemaskiner, truck m.v., - malkeanlæg, - robotter- teknik til udmugning, gyllehåndtering og rengøring. Deltageren kan under vejledning udføre praktiske opgaver med fodringen af et husdyrhold, på baggrund af grundlæggende viden om fodermidler og fodringsmetoderEksempler på praktiske opgaver med fodring:- Håndtering og opbevaring af foder, - blanding af tilskudsfoder/grovfoder,- udfodring,- afgræsning på fold, - vanding, - kontrol og vurdering af foderkvalitetDeltageren kan under vejledning overvåge et husdyrhold, på baggrund af grundlæggende viden om hygiejne, almindelige sygdomstegn, velfærd, adfærd samt reproduktionsforhold.

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Roskilde Tekniske Skole
    Pulsen 10 postbox 132, 4000 Roskilde
  • 4630 0400
  • rts@rts.dk
  • Skriv mig op
  • Jordbrugets UddannelsesCenter Århus
    Damgårds Allé 5, 8330 Beder
  • 8747 5700
  • ju@ju.dk
  • Skriv mig op
  • ZBC - Zealand Business College
    Ahorn Alle 3-5, 4100 Ringsted
  • 5578 8888
  • zbc@zbc.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).