Opstilling til 1-sidet bearbejdning

På dette kursus lærer du at udarbejde og afprøve enkle ISO CNC programmer til drejeemner, opsætte og opmåle værktøjer, udlægge emnenulpunkt, fremstille emner på CNC drejebænk samt genstarte efter driftstop (programstart).

Kurset er udviklet til ikke-faglærte og faglærte operatører, som betjener og overvåger 2-aksede CNC drejebænke til produktion af emner i større seriestørrelser uden daglig opstilling, men som selvstændigt kan udføre enkle programmeringsopgaver og justeringer af eksisterende CNC programmer. Det anbefales, at du forud for kurset har praktisk erfaring med produktion på CNC drejebænk samt gennemført grundlæggende kurser inden for måleteknik, tegningsforståelse og CNC drejning (eller på anden måde har opnået tilsvarende kompetencer).

Efter gennemført kursus kan du:· Med grundlæggende viden om maskinkapacitet (emnestørrelse, spåndybde, opspænding) justere og redigere enkle CNC-programmer. · Under vejledning overføre, simulere og afprøve enkle programmer på CNC drejebænk sikkerhedsmæssigt korrekt. · Overføre data til CNC drejebænk, opsætte og opmåle værktøjer til udvendig bearbejdning. · Afprøve drejeoperationer ved enkeltblokkørsel og korrigere enkle programfejl.

Dette kursus er opdelt i delmål. Kurserne kan derfor tages enkeltvis og uafhængigt af andre kurser. Delmålskurser kan også kombineres med andre kurser. På den måde er der mulighed for at sammensætte et fleksibelt og individuelt kursusforløb, som er tilpasset virksomhedens og medarbejderens behov.

CNC drejning, 1-sidet bearbejdning Total varighed: 5 dage
- Programmering Varighed: 3 dage
- Opstilling til 1-sidet bearbejdning Varighed: 2 dage
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Roskilde Tekniske Skole
    Pulsen 10 postbox 132, 4000 Roskilde
  • 4630 0400
  • rts@rts.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).