Intro til beregningskrævende stilladser, trin 1

Kurset er en del af kontraktuddannelsen til Stilladsmontør, hvor deltageren bliver introduceret til sikkert og korrekt arbejde med opstilling og nedtagning af beregningskrævende stilladser efter bl.a. Arbejdstilsynets gældende regler. Deltagerne bliver i stand til at vurdere, hvilke sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der skal foretages, inden arbejdet påbegyndes, herunder ansvarsfordeling, afspærring, skiltning m.m.

Kurset er målrettet personer, der har indgået uddannelsesaftale med arbejdsgiver om gennemførelse af Stilladsmontøruddannelsen og har bestået AMU-kurset: "44004 Systemstilladser - opstilling mv". Eller har tilsvarende erhvervskompetencer.

Deltageren kan medvirke ved opstilling af beregningskrævende stilladser højere end 3 meter under vejledning af en eller flere uddannede stilladsmontører. Deltageren er bekendt med metoder til beregning af styrke og stabilitet for et stillads og til andre forhold af betydning, fx vejret.Deltageren kan vurdere:Hvilke risici, der er forbundet med montage af beregningskrævende stilladser.Omfanget af etablering af sikker færden på og i nærheden af stillads.Hvilke belastninger, som stilladset skal kunne klare, så der ikke opstår risiko for personskade eller nedstyrtning. Hvilke sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der skal foretages inden arbejdet påbegyndes, herunder ansvarsfordeling, afspærring, skiltning m.m.Hvilke sikkerhedsforanstaltninger, der skal fortages i forhold til forbipasserende/tredje part. Deltageren kan: Arbejde sikkert og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlig.Udvise korrekt sikkerhedsmæssig adfærd ved opstilling og nedtagning af beregningskrævende stilladser, der følge gældende regler fra Arbejdstilsynet. Deltageren kan i arbejdet efterleve Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1346 af 29/11/2017, bilag 11 - Niveau 2.3, samt Bekendtgørelse nr. 1516 af 12/12/ 2010 om bygge- og anlægsarbejde, § 37, ¿Sikring mod nedstyrtning og gennemstyrtning¿.
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).