Grundlæggende skadeservicearbejde modul 1

Deltageren kan arbejde med rengørings- og desinfektionsmidler til brug for skadeservicearbejde. Kan foretage rengøringen ud fra kendskab til forskellige materialer, metoder, redskaber og maskiner.

Arbejdsmarkedsuddannelsen er rettet mod personer, der arbejder med skadeservice.

Efter endt uddannelse kan deltageren: Ved rengøring efter forskellige typer af skader og snavs arbejde ud fra sin viden om rengørings-og desinfektionsmidler, fx  - deres egnethed til opgaven  - forskellige produkttyper  - midlernes indholdsstoffer og virkemåde  - faremærkninger og deres betydning  - SikkerhedsdatabladeI forbindelse med materialekendskab ved lofter, vægge, sanitet, inventar (løsøre) og gulve vurdere:  - materialernes egenskaber i forhold til typer af skader  - egnede midler og metoder til afrensning arbejde ud fra viden om forskellige materialer og deres egenskaber skelne mellem kendetegn og navne på materialer og beskrive disse i en sagsdokumentation I forbindelse med rengøringen vælge og dosere   - rengøringsmidler  -vaskemidler  - desinfektionsmidler  - lugtsaneringsmidler Under rengøringen arbejde ud fra hensyn til arbejdsmiljø bruge personlige værnemidler forebygge yderligere skader på  - bygningsdele  - løsøredele I forbindelse med redskaber og metoder ved rengøring af lofter, vægge, inventar, løsøre og gulv arbejde med  - tørre og våde metoder, herunder  - mikrofiber  - moppesystemer Under rengøring med diverse redskaber og metoder til- og afrigge forskellige typer af redskaber forebygge lidelser ved forkert belastning bruge metodekort tilrettelægge og arbejde ud fra en korrekt rækkefølge følge krav om hygiejne gennemføre kvalitetskontrol af udført arbejde I forbindelse med maskiner til skadeservicerengøring arbejde med  - industristøvsugere og specialmundstykker  - trykrensere  - extraktionsmaskiner  - maskiner til gulvbehandling  - maskiner til lugtsanering Under rengøring med maskiner klargøre og afrigge maskiner bruge metodebeskrivelser tilrettelægge og arbejde ud fra korrekt rækkefølge sikre et godt arbejdsmiljø  - arbejde med værnemidler  - sikre et støjdæmpet arbejdsmiljø  - arbejde sikkert med el  - forebygge arbejdsskader arbejde bevidst om strømforbrug finde fejl ved maskinernes eventuelle svigtende effekt Efter brug af maskiner rense og vedligeholde maskiner efterse maskiner for fejl og mangler

Dette kursus er opdelt i delmål. Kurserne kan derfor tages enkeltvis og uafhængigt af andre kurser. Delmålskurser kan også kombineres med andre kurser. På den måde er der mulighed for at sammensætte et fleksibelt og individuelt kursusforløb, som er tilpasset virksomhedens og medarbejderens behov.

Grundlæggende skadeservicearbejde modul 1 Total varighed: 5 dage
- Middelkemi og materialekendskab Varighed: 2 dage
- Redskaber og metoder Varighed: 1 dag
- Maskiner Varighed: 2 dage
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser
    Absalonsvej 20, 4300 Holbæk
  • 7229 0100
  • neg@neg.dk
  • Skriv mig op
  • CELF - Center for erhv.rettede udd. Lolland-Falster
    Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
  • 5488 8888
  • celf@celf.dk
  • Skriv mig op
  • TEC, Technical Education Copenhagen
    Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg
  • 3817 7000
  • tec@tec.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).