Fiberkabling - installation

Efter kurset kan deltageren håndtere og installere udendørs fiberkabler. Søgeord: Netværkskabling, fiber, installation, kabling, fiberinstallation

Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer inden for fiberkabling.

Efter kurset kan deltageren installere netværk med fiber. Det betyder:Deltageren har grundlæggende viden om fiberoptik, op- og udlægningsmetoder samt sikkerhed og renlighed ved fiberarbejde. Det samme gælder kapslinger, kabeltyper og andet udstyr til brug i indendørs miljøer. Deltageren har kendskab til gældende love, normer og standarder. Deltageren vælger installationsmaterialer til en komplet fiberinstallation i en fiberinfrastruktur. Deltageren benytter de optimale udlægningsmetoder for fiberinstallationer, korrekte fibertyper og termineringer.Deltageren udfører fiberinstallation, herunder fusionssplidsning ved brug af specialværktøj. Deltageren udfører kvalitetsmålinger på fiberinstallationer.Deltageren dokumenterer den færdige fiberinstallation, fx med kabelplan og testresultater.

Dette kursus er opdelt i delmål. Kurserne kan derfor tages enkeltvis og uafhængigt af andre kurser. Delmålskurser kan også kombineres med andre kurser. På den måde er der mulighed for at sammensætte et fleksibelt og individuelt kursusforløb, som er tilpasset virksomhedens og medarbejderens behov.

Fiberkabling - grundlæggende Total varighed: 4 dage
- Fiberkabling - installation Varighed: 3 dage
- Fiberkabling - udendørs håndtering Varighed: 1 dag
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.