Ergonomi/arbejdsmiljø

Målet er, at du forstår ergonomiens betydning på arbejdspladsen og kan anvende hensigtsmæssige arbejdsstillinger og bevægelser, så du kan undgå erhvervsbetingede sygdomme og belastningslidelser.

Faget henvender sig til faglærte og ikke-faglærte medarbejdere, der beskæftiger sig med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner og lignende.

Du får kendskab til kroppens bevægeapparat og kredsløb og ud fra en ergonomisk synsvinkel lærer du at indrette arbejdspladsen hensigtsmæssigt.Gennem praktiske øvelser lærer du at håndtere arbejdsredskaber hensigtsmæssigt. Gennem praktiske øvelser og brug af relevant faglitteratur får du kendskab til kropsbevidsthedstræning og ergonomisk korrekte arbejdsteknikker og -stillinger. Gennem relevant faglitteratur får du kendskab til væsentlige bestemmelser i arbejdsmiljøloven herunder især sikkerhedsbestemmelser.

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.