CTS-anlæg og BMS - systemkendskab

Efter kurset kan deltageren tilslutte sensorer og aktuatorer på et CTS-anlæg,samt vejlede om Building Management Systemer (BMS). Søgeord: Aktuatorer, sensorer, CTS-anlæg, BMS, central tilstandskontrol og styring,

Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer inden for CTS-anlæg og BMS.

Efter kurset kan deltageren tilslutte sensorer og aktuatorer på et CTS-anlæg, samt vejlede om Building Management Systemer (BMS). Det betyder: Deltageren kender opbygningen af CTS-anlæg (Central Tilstandskontrol og Styring) samt gældende regler og normer for placering og tilslutning af sensorer og aktuatorer til et CTS-anlæg. Deltageren udvælger, placerer og tilslutter sensorer og aktuatorer som aktive komponenter til et CTS-anlæg til varme og ventilation. Deltageren ved, hvordan et CTS-anlægs enheder er forbundet og kommunikerer. Deltageren dokumenterer og kvalitetssikrer eget arbejde. Deltageren har kendskab til sammenhængen mellem CTS og BMS (building management system) og muligheden for at optimere ved at integrere med andre systemer. Deltageren vejleder kunder om opbygning af et Building Management System (BMS) med Intelligente bygningsinstallationer, CTS-anlæg og HVAC. Deltageren vejleder kunder om de energibesparende tiltag og tilbagebetalingstider, der opnås indenfor anlæg med varme, ventilation og aircondition (HVAC-anlæg) samt lysstyringsanlæg.

Dette kursus er opdelt i delmål. Kurserne kan derfor tages enkeltvis og uafhængigt af andre kurser. Delmålskurser kan også kombineres med andre kurser. På den måde er der mulighed for at sammensætte et fleksibelt og individuelt kursusforløb, som er tilpasset virksomhedens og medarbejderens behov.

CTS-anlæg og BMS - systemkendskab Total varighed: 3 dage
- CTS-anlæg - systemkendskab Varighed: 2 dage
- BMS - vejledning og energioptimering Varighed: 1 dag
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.

  • Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle
    Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
  • 7010 9900
  • sde@sde.dk
  • Skriv mig op
  • Roskilde Tekniske Skole
    Pulsen 10 postbox 132, 4000 Roskilde
  • 4630 0400
  • rts@rts.dk
  • Skriv mig op
Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond TMKF

Træ- og Møbelindustriens Kompetencefond (TMKF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Træ- og Møbeloverenskomsten og Piano- og Orgeloverenskomsten.

Industriens Kompetenceudviklingsfond IKUF

Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF) yder støtte til medarbejdernes selvvalgte uddannelse inden for Industriens Overenskomst, Industriens Funktionæroverenskomst, Overenskomsten for slagteområdet mellem DI og Fødevareforbundet NNF samt Den fødevareindustrielle overenskomst mellem DI og Fødevareforbundet NNF.

AL Efteruddannelses Kompetencefond ALEU

AL Efteruddannelses Kompetencefond støtter selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for overenskomstens arbejdsområde (Industri- og VVS-overenskomsten).

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond

El-Branchens Kompetenceudviklingsfond yder støtte til efteruddannelse for medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten eller funktionæroverenskomsten mellem Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne.