Autohjælp ny teknologi

Deltageren kan udføre autohjælp på køretøjer med brændstoføkonomisk opbygning og med indbygget avanceret teknologi og sikkerhedsudstyr samt på køretøjer, der fremføres med hel eller delvis el-drift.

Personel ansat i virksomheder, der udfører autohjælp.

Deltageren kan udføre autohjælp på køretøjer med brændstoføkonomisk opbygning og med indbygget avanceret teknologi og sikkerhedsudstyr samt på køretøjer, der fremføres med hel eller delvis el-drift.  Deltageren har viden om: - klassificering, mærkning og kvalitetsstandarder på motorolier. - opbygning og virkemåde af køretøjer med alternativ fremdrift (el, hybrid og brint mm.) samt kan håndtere havarerede køretøjer med alternativ fremdrift på sikkerhedsmæssig forsvarlig måde og med de korrekte værnemidler. - el-lære på grundlæggende niveau om jævnstrøm, elektriske enheder, ledninger, kabler, komponenter og kredsløbstyper. - udvidet systemkendskab på benzin- og dieselmotor i forhold til fejlmuligheder og fejlfinding. Deltageren kan udføre: - autohjælp på køretøjer med brændstoføkonomisk opbygning og med indbygget avanceret teknologi og sikkerhedsudstyr samt på køretøjer, der fremføres med hel eller delvis el-drift. - starthjælp, fejlfinding, mindre nødreparationer på forskellige køretøjers motortyper og deres tilhørende systemer, herunder bremse-, køle-, brændstof-, el- samt smøre- og transmissionssystemer. - vejledning af kunder og udføre planlægning på og sikring af arbejdsstedet, herunder foretager visitering til opgaven, mindre reparationer af køretøjet på stedet eller bugsering til værksted. - sikkert arbejde i trafikerede områder med anvendelse af korrekt sikkerhedsudstyr. - tanktømning på køretøjer der er fejltanket. - arbejde på opbygninger underlagt DS/EN50110, arbejde under spænding.

Dette kursus udbydes ikke i øjeblikket.

Du kan kontakte de skoler, der er godkendt til at udbyde kurset, hvis du vil vide mere.
Skoler som kan udbyde kurset

Nedenfor ser du en liste med skoler, som ikke har hold på holdlisten. Kontakt en af skolerne for at opfordre dem til at oprette hold.