Forside > Spørgsmål & svar

Praktiske spørgsmål vedr. AMU-kurser

Hvilket kursus skal jeg tage?
På amukurs.dk kan vi ikke vejlede om hvilket kursus, du skal tage. Du kan søge relevante kurser frem og derefter kontakte din lokale erhvervsskole, der kan hjælpe dig til at finde ud af hvilket kursus, der er det bedste for dig.

Du kan også logge ind på Min Profil og få forslag til relevante kurser, der er baseret på de kurser, du allerede har taget.


Hvor kan jeg gå på AMU-kursus?
Du kan deltage i et AMU-kursus på en lang række erhvervsskoler og AMU-centre fordelt over hele landet. Under hvert kursus her på amukurs.dk, kan du se, hvor kurset udbydes.


Ingen skoler har det kursus, jeg gerne vil på - hvad gør jeg?
Under hvert kursus kan du se hvilke skoler, der normalt udbyder kurset. Når der ikke er dato på, betyder det, at skolen ikke har oprettet et hold endnu. Kontakt skolen for at høre mere om, hvornår næste hold bliver oprettet.


Hvor lang tid tager et kursus?

Nogle kurser varer kun en enkelt dag. Andre kurser kan vare flere uger.

Kurserne kan tages på fuldtid - dvs. hele dage - eller som "splitkurser", hvor kurserne opdeles i mindre enheder helt ned til to lektioner pr. gang, men over en længere periode.


Hvornår foregår kurserne?

Undervisningen foregår typisk inden for normal arbejdstid. Men den kan også foregå om eftermiddagen eller aftenen.


Hvem kan komme på AMU-kursus?

Du skal bo eller arbejde i Danmark for at deltage i et AMU-kursus. 


Hvad gør jeg, hvis et kursus bliver aflyst?
Du får information fra skolen, og du kan bruge amukurs.dk til at finde kurset et andet sted.

Hvis du vil være sikker på, at kurset afholdes, kan du kigge efter garantikurser. De er markeret med en tommel-op.


Hvad koster et AMU-kursus?

Deltagerbetalingen er normalt 110 eller 272 kroner pr. dag afhængig af kurset. Prisen kan ses på www.efteruddannelse.dk i forbindelse med kursustilmelding.
 

Skal jeg selv betale for mit AMU-kursus?

Som udgangspunkt skal du eller din arbejdsgiver betale for dit kursus, men du kan søge om at få VEU-tilskud. Se reglerne her.

Ved selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for det industrielle arbejdsområde, kan du læse mere om eventuelt tilskud på IKUF.dk. For selvvalgt uddannelse, der kan bruges inden for træ- og møbelindustrien, kan du læse mere om eventuelt tilskud på TMKF.dk

Ved uddannelse, der kan bruges inden for el-området, kan du læse mere om eventuelt tilskud på https://evu.dk/el/elbranchens-kompetenceudviklingsfond

Hvis du har en videregående uddannelse, skal du betale fuld pris for kurset.


Jeg er ledig og vil gerne på 6 ugers kursus - hvordan tilmelder jeg mig?
Du kan finde alle kursuspakker for ledige under hvert fagområde. I alle kursuspakker indgår flere kurser, og du er ofte nødt til at tage kurserne i pakken på forskellige skoler. På amukurs.dk kan du se hvilke skoler, der udbyder hvilke kurser. Du kan også gå direkte via amukurs.dk til tilmeldingen, hvor du skal tilmelde dig kurserne enkeltvis.

 

Spørgsmål vedr. funktionerne på amukurs.dk

Kan jeg finde alle AMU-kurser på amukurs.dk?
Ja, selvom amukurs.dk er inddelt i tre hovedområder, kan du via søgefeltet søge mellem alle eksisterende AMU-kurser inden for alle fagområder.


Hvordan tilmelder jeg mig et kursus?

Gå ind på det ønskede kursus og find det næste hold på den skole, du gerne vil på. Derefter vil du blive vist direkte til efteruddannelse.dk, hvor du skal tilmelde dig.


Min Profil viser ikke alle min kurser - hvad gør jeg?
Hvis du mangler et kursus eller en uddannelse på Min Profil, kan du sende en mail til amukurs@iu.dk. Skriv dit navn og din fødselsdato i mailen sammen med en kort beskrivelse af, hvad der mangler på Min Profil.


Hvordan får jeg vist en kursuskalender?
Når du har fundet frem til de AMU-kurser, du gerne vil på, kan du i højre side klikke "Vis kursuskalender". Herefter får du mulighed for at vælge dato, region og skole, så du kan lave en kursuskalender, der passer til dig. Når du henter kursuskalenderen, får du en PDF, der viser dig startdatoerne på alle de kurser, du har fundet frem.


Hvordan gemmer jeg et kursus i favoritkurser?
Når du har fundet det kursus, du gerne vil markere som et favoritkursus, kan du i menuen til højre trykke "Gem i favoritkurser". Du kan altid på et senere tidspunkt logge ind med din mailadresse og se listen af dine favoritkurser.


Kan jeg dele et kursus med en ven eller kollega?
Ja. Når du finder et kursus, der også kan være interessant for din ven eller kollega, kan du sende en mail direkte, når du trykker "Tip en ven" i højre side under hvert kursus.


Søg og spørgsmål


Savner du et AMU-kursus?

Kan du eller din virksomhed ikke finde det kursus, der passer til jeres behov?

Kontakt os på amukurs@iu.dk

 



Se videoguide til amukurs.dk

amukurs-video

Eller  download en guide her.